L’Amor, causa i finalitat de la Vida

Les vacances són un temps per deixar-se interpel·lar pels signes que els espais visitats o habitats ens ofereixen. Un temps per repensar-se i reinterpretar el propi camí existencial. Un temps d’escolta atenta d’allò que el cor ens diu i d’allò que l’Esperit ens suggereix.

A la catedral del bisbat de Canàries, on ara soc uns dies convidat per un amic que és d’aquí, un quadre de sant Antoni Maria Claret, l’insigne missioner català que predicà en aquestes terres durant un any i mig (1848-1849), ahir em va cridar l’atenció. Amb la mà dreta beneeix, i amb l’esquerra ensenya dues planes d’un llibre obert, on s’hi llegeixen dues frases bíbliques, que m’han anat ressonant avui dins meu, tot caminant fins al punt més alt de la península de La Isleta, des d’on es gaudeix d’una vista espectacular de la ciutat de Las Palmas i del seu privilegiat entorn natural.

CARITAS CHRISTI URGET NOS : “L’amor del Crist ens empeny” (2Cor 5,14).
VULNERASTI COR MEUM : “M’has robat el cor” (Ct 4,9).

La meva vocació i la missió que m’ha estat encomanada neixen d’una experiència molt íntima de l’Amor. Sorgeixen de l’encontre personal amb Jesús Ressuscitat a través del testimoniatge de cristians que me l’han mostrat amb la coherència de la seva vida. I és aquest amor de Crist envers mi i l’amor meu envers Ell com a resposta, allò que m’empeny a compartir, amb tots els qui estan oberts a la Veritat de l’Amor, que Déu (=Font Inexhaurible de Vida) ha volgut deixar-se robar el cor per cadascun de nosaltres, tal com expressa poèticament el Càntic dels Càntics.

Tot per amor. Res per força“, ha deixat escrit una gran dona catalana coetània del pare Claret, santa Joaquima de Vedruna. El cristianisme no és una religió moralista que ens constreny a complir preceptes i a obeir consignes. És un camí d’obertura a l’Amor que potencia el millor de nosaltres i ens allibera de mesquineses.

Las Palmas de Gran Canària, 4 d’agost 2021