Dades biogràfiques

Cinto Busquet i Paredes neix el 30 de juliol de 1961 a Girona, ciutat on viu fins als vint-i-dos anys. Es llicencia en Bioquímica (1979-1984) i en Filologia Catalana (1980-1985) a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Després d’aprofundir durant dos anys la dimensió comunitària de l’experiència i la fe cristianes als centres internacionals de formació del Moviment dels Focolars a Loppiano (Toscana, Itàlia) i a Montet (Friburg, Suïssa), el maig del 1987 es trasllada al Japó, on viu dotze anys a Tòquio i cinc anys a Nagasaki, molt compromès en el diàleg interreligiós i en la tasca evangelitzadora en aquell país.

Estudia a fons la llengua japonesa al Nichibei Kaiwa Gakuin de Tokyo (1987-1989), obté el Certificate Japanese Language Proficiency (desembre 1989) i cursa els estudis de Teologia a la Universitat Sophia de Tokyo (1990-1995). Ensenya sis anys a la Facultat d’Estudis Comparatius de la mateixa universitat fins al 1999. A partir d’aquest any fins al 2003, des de Nagasaki, on resideix, treballa en la regió sud-occidental del Japó. Dirigeix la publicació Uno, edició japonesa de Ciutat Nova, del 1993 al 2002.

És ordenat prevere pel bisbe Jaume Camprodon a Girona el 17 de novembre de 2001, i com a capellà exerceix el seu ministeri els dos primers anys al Japó i a partir de la tardor del 2003 al Centre Internacional dels Focolars a Roma. S’ha doctorat en Teologia Fonamental a la Pontifícia Università Lateranense i s’ha especialitzat en Teologia de les Religions i diàleg interreligiós, aprofundint sobretot el budisme i les altres tradicions religioses asiàtiques. Ha ensenyat a la Pontificia Università Urbaniana (Ciutat del Vaticà), i del juliol 2010 al setembre 2012 viu a la Seu d’Urgell, on col·labora amb Mons. Joan Enric Vives, arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, com a Secretari Personal i Cap de Gabinet. Més endavant, exerceix el seu ministeri a Puigcerdà (Cerdanya) i realitza tasques formatives i apostòliques també a Barcelona. Des del setembre 2016, és responsable de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella (Maresme). Actualment és membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya.

Autor de diversos articles publicats al Japó i a Europa, A l’Orient, a l’Occident: a la recerca d’un sentit (Editorial Mediterrània 2006) i Caminant Endins (Edimurtra 2006) són les seves dues primeres obres, de les quals s’ha publicat la versió italiana el 2007. La versió castellana de A l’Orient, a l’Occident també ha estat publicada el 2007. Ha publicat en italià un estudi sobre un autor budista japonès: Incontrarsi nell’Amore. Una lettura cristiana di Nikkyo Niwano (Città Nuova 2009).

Ha publicat més recentment en català i en castellà Piulades al Vent. Pensaments d’un Captaire de l’Esperit (Pagès/Milenio 2016).

Castellano | English | Italiano

You may also like...