Àudio: Sant Marc 9,14-29

L’Evangeli i el comentari de dilluns 20 de febrer del 2017.

Escoltar l’àudio:


Lectura de l’Evangeli segons Sant Marc.

En aquell temps, Jesús baixà de la muntanya i quan va arribar on eren els deixebles, veieren una gentada al seu voltant i uns mestres de la Llei que discutien amb ells. Tota la gent, sorpresos de veure Jesús, anaren corrents a saludar-lo. Jesús els preguntà: «Què discutíeu amb ells?». Un de la gent li respongué: «Mestre, t’he portat el meu fill, posseït d’un esperit que el priva de parlar. Quan se n’apodera, sigui on sigui, el tira per terra, i el noi treu bromera, cruix de dents i es queda rígid. He dit als teus deixebles que l’hi traguessin, però no han pogut».

Jesús els diu: «Generació descreguda! Fins quan hauré d’estar amb vosaltres? Fins quan us hauré de suportar? Porteu-me el noi». Ells l’hi portaren. Així que el noi veié Jesús, l’esperit el sacsejà violentament; el noi caigué a terra i es rebolcava traient bromera. Jesús preguntà al seu pare: «Des de quan li passa això?». Ell contestà: «Des de petit. Sovint l’ha tirat al foc i a l’aigua per matar-lo. Si hi pots fer res, compadeix-te de nosaltres, ajuda’ns!». Jesús li respongué: «Em dius si puc fer-hi res… Tot és possible al qui creu». A l’instant el pare del noi exclamà: «Crec, però ajuda’m a tenir més fe».

Jesús, veient que hi acudia més gent, increpà l’esperit maligne amb aquestes paraules: «Esperit mut i sord, jo t’ho mano: surt d’aquest noi i no hi tornis més». Llavors l’esperit va sortir enmig de xiscles i de grans convulsions, i el noi quedà com mort: tothom deia que ja no vivia. Però Jesús el va prendre per la mà, el va aixecar i el noi es posà dret. Un cop a casa tots sols, els seus deixebles li preguntaven: «Com és que nosaltres no l’hem pogut treure?». Ell els va respondre: «Esperits d’aquesta mena només es poden treure amb la pregària».


BCI – Bíblia catalana. Traducció interconfessional – Enllaç
Aquí a enllaç per descarregar l’Aplicació per a tauletes i dispositius mòbils:
Dispositivos Android: Google Play
Iphone y IPad – Apple: ITunes
Les fotografies utilitzades són d’autoria pròpies o sota Llicència Creative Commons, per exemple: www.cathopic.com

You may also like...