Àudio: Sant Marc 6,17-29

L’Evangeli i el comentari de dijous 29 d’agost del 2018.

Escoltar l’àudio:


Lectura de l’evangeli segons sant Marc

En aquell temps, Herodes havia fet agafar Joan i l’havia fet encadenar a la presó per qüestió del seu casament amb Herodies, la dona del seu germà, ja que Joan li retreia que no li era lícit de viure amb la dona del seu germà. Herodies li tenia malícia i el volia fer matar, però no podia, perquè Herodes, sabent que Joan era un home just i recte, sentia per ell un gran respecte i el protegia, l’escoltava de bon grat i, després de sentir-lo, quedava molt perplex.
Finalment, Herodies trobà l’ocasió. Herodes, el dia del seu natalici, convidà els seus cortesans, els oficials de l’exèrcit i els principals de Galilea. Durant el convit, entrà la filla d’Herodies a ballar, i agradà tant a Herodes i als convidats que el rei digué a la noia: «Demana’m el que vulguis, i t’ho donaré». I li jurà que li donaria el que li demanés, ni que fos la meitat del seu regne. La noia sortí, i preguntà a la seva mare: «Què puc demanar?» Ella li respongué: «El cap de Joan Baptista». La noia entrà tot seguit, anà decidida cap al rei i li demanà: «Vull que em donis ara mateix en una safata el cap de Joan Baptista». El rei s’entristí molt, però pensant en el jurament que havien sentit tots els convidats, no la volgué desatendre.
Tot seguit, doncs, envià un guarda amb l’ordre de portar el cap de Joan. El guarda hi anà, el decapità allà mateix, a la presó, portà el cap en una safata i el donà a la noia, i la noia el donà a la seva mare. Quan ho saberen els deixebles de Joan, hi anaren, s’endugueren el cos, i el posaren en un sepulcre.


BCI – Bíblia catalana. Traducció interconfessional – Enllaç
Aquí a enllaç per descarregar l’Aplicació per a tauletes i dispositius mòbils:
Dispositivos Android: Google Play
Iphone y IPad – Apple: ITunes
Les fotografies utilitzades són d’autoria pròpies o sota Llicència Creative Commons, per exemple: www.cathopic.com

You may also like...