Àudio: Sant Lluc 11,14-28

L’Evangeli i el comentari de dijous 28 de març del 2019.

Escoltar l’àudio:


Lectura de l’evangeli segons sant Lluc

En aquell temps, Jesús estava traient un dimoni que havia deixat mut un home. Així que el dimoni sortí, el mut parlà, i la gent n’estava meravellada. Però alguns deien: «Aquest treu els dimonis pel poder de Beel-Zebul, el rei dels dimonis».
D’altres, li demanaven que demostrés, amb un senyal del cel, que venia de Déu.
Jesús, coneixent el que pensaven, els digué: «Tot reialme dividit en faccions que lluiten entre elles quedarà desolat, i tota família dividida s’ensorrarà. Igualment si el Regne de Satanàs s’ha dividit en faccions, com podrà durar? Si jo, doncs, treia els dimonis pel poder de Beel-Zebul, tal com vosaltres esteu dient, els vostres fills, amb quin poder els traurien? Per això ells mateixos seran els vostres jutges. Però si jo trec els dimonis pel poder de Déu, és que el Regne de Déu ja és aquí amb vosaltres. Mentre un guerrer valent i ben armat guarda el recinte de casa seva, tots els seus béns estan segurs. Però si l’ataca un altre de més valent, un cop l’ha derrotat, li pren tot l’armament que el feia invencible, i en reparteix les despulles. Els qui no van a favor meu van en contra, els qui no m’ajuden a recollir escampen. L’esperit maligne, quan surt d’un home, vaga pels ermots, buscant lloc de repòs. Veient que no en troba, es diu a si mateix: “Me’n tornaré a la casa d’on vaig sortir”. Quan hi arriba, la troba endreçada i escombrada. Aleshores se’n va a buscar uns altres esperits pitjors que ell, entren en aquell home i s’hi queden. Al final, l’estat d’aquell home és pitjor que abans».
Mentre Jesús parlava, una dona cridà entre la gent: «Sortoses les entranyes que us van dur i els pits que us van criar». Però Jesús li respongué: «Més aviat sortosos els qui escolten la paraula de Déu i la guarden».


BCI – Bíblia catalana. Traducció interconfessional – Enllaç
Aquí a enllaç per descarregar l’Aplicació per a tauletes i dispositius mòbils:
Dispositivos Android: Google Play
Iphone y IPad – Apple: ITunes
Les fotografies utilitzades són d’autoria pròpies o sota Llicència Creative Commons, per exemple: www.cathopic.com

You may also like...