La creu de Lampedusa, que recorda la tragèdia dels refugiats, serà a Calella


De l’11 al 18 de maig, de 2017:

La creu de Lampedusa, que recorda la tragèdia dels refugiats, serà a Calella


De l’11 al 18 de maig, la creu de Lampedusa recorrerà diferents parts de la ciutat.

La creu de Lampedusa, que ens recorda la tragèdia dels refugiats, arriba aquest dijous a Calella. L’acollida institucional serà a les 20.00 h a la plaça de l’Església. Diumenge, a partir de les 17 h, la creu sortirà de l’Església Parroquial, seguirà pels carrers de Romaní i Jovara i des de la Plaça Sant Elm arribarà a la platja en la marxa solidària amb els refugiats “Camí de Plors i d’Esperança”. A la platja es realitzarà l’acte principal, que que comptarà amb el testimoni de diverses persones que han conegut directament la condició de ser immigrants en condicions molt precàries o refugiats. Dijous dia 18, a les 20.00 h, la creu marxarà després d’una eucaristia de Cloenda del Pelegrinatge Català presidida pel Bisbe Francesc de Girona.

La Creu serà exposada a l’Església Parroquial de Calella de dijous 11 a diumenge 14, a les Escoles Pies de la ciutat dilluns 15 i dimarts 16, i a l’Hospital Sant Jaume de Calella dimecres 17 i dijous 18 de maig .

Creu de Lampedusa

El primer viatge del Papa Francesc fora de la diòcesi de Roma fou a l’illa de Lampedusa. Un viatge sorpresa, als extrems confins d’Itàlia, enmig d’aquell Mediterrani en què els abismes s’han transformat en tomba per a milers d’infants, dones i homes en fuga de la guerra i de la misèria. Aquell viatge va ser concebut com a conseqüència de les notícies sobre l’enèsima embarcació enfonsada.

Arran d’aquell viatge, la Fundació Casa de l’Esperit i de l’Art (Casa dello Spirito e delle Arti Onlus) va encarregar a un fuster de l’illa, Franco Tuccio, construir una creu amb les restes de fusta de les embarcacions d’emigrants que havien arribat a l’illa siciliana. La creu, de 2,80 de llarg per 1,50 metres d’ample, després de ser beneida pel Papa Francesc, ha pelegrinat per nombroses ciutats d’Itàlia i va arribar a Catalunya ara fa dos mesos, recorrent diverses ciutats i pobles del nostre país, sensibilitzant moltes persones sobre el drama dels refugiats. La darrera etapa catalana és Calella.

Per a més informació sobre la Creu de Lampedusa


You may also like...